- Feldaraboljuk a kakast, hideg vízben feltesszük főni (a mája kivételével). Ha felforrt, a habját leszedjük. Megtisztítjuk a zöldségeket, nagyobb darabokra vágjuk, beleöntjük a levesbe. Mehetnek a fűszerek is, meg a rozmaring ágastul. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
- Közben van időnk elkészíteni a levesbetétet. A májakat nagyon apróra feldaraboljuk. Finomra vágjuk a hagymát, és megpároljuk a felhevített zsiradékon. Rádobjuk a májat, sózzuk-borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Kevergetve megsütjük. Nem kell sokáig, épp hogy süljenek át a kis májkockák. Levesszük a tűzről, belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét is. Összegyúrjuk a tésztát a tojásokból meg a lisztből, kis pihentetés után vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kis kupacokban rátesszük a kihűlt tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, majd derelyemetszővel formás négyzetekre vágjuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük. Külön tálkában kínáljuk a leves mellé.
Tanyasi kakaspörkölt minden javával, erényével, taréjával és túrós-tepertős, tépett házi csuszatészt