Kakukkfüves, pirított erdei gomba rizottóval

Kevés olívaolajra rádobjuk a lereszelt vöröshagymát és zellerszárat, kevergetve pároljuk egy kicsit. Hozzáadjuk a rizst, kifehérítjük. Ráöntjük a bort, és kevergetve főzzük, míg a rizs fel nem szívja a folyadékot.

Közben egy másik edényben felforraljuk az alaplevet. Merőkanalanként adagoljuk a rizshez, mindig csak akkor adjuk a következőt, ha ez előzőt már felszívta. Ha már puha a rizs, megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Végül hozzákeverjük a vajat, a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és lefedve hagyjuk állni tíz percet.

Összevágjuk a megtisztított gombát, és kevés olívaolajon nagy lángon megpirítjuk a felvágott hagymaszárral meg az összemorzsolt kakukkfűvel együtt. Ha kész, megsózzuk.

 

kaloria 420 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.