Kakukkfüves-birses libaragu tésztakosárban
A libahúst olyan kis darabokra vágjuk, amilyenre csak tudjuk. Felszeleteljük a hagymát, azután megfonnyasztjuk libazsíron. Rátesszük a libaaprólékot, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel. Felöntjük zöldséglevessel, és szakaszosan majdnem puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a felkockázott birsalmát meg a cikkekre vágott
gombát, s addig főzzük, amíg sűrű, finom szaft keletkezik
alatta. Végül meghintjük a száráról lecsipkedett kakukkfűvel.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 10 × 10 cm-es
darabokra vágjuk. A tésztalapokat nagyobb kosárkaformákba simítjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor langyosra hűlt, beletálaljuk az elkészült ragut.