Káposztás bableves füstölt oldalassal

Bő vízben felrakjuk főni a babot. Egy másik fazékban a liba- vagy a szalonnazsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Megfuttatjuk benne a zúzott fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával, rádobjuk a feldarabolt oldalast, öntünk alá kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk; sózni és borsozni egyelőre nem kell. Az elfőtt folyadékot folyamatosan pótoljuk alatta.

Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a kicsit átvágott savanyú káposztát, a felkarikázott csípős paprikát, valamint a meghámozott és szintén karikákra vágott répát és gyökeret. Ha már a zöldségek is majdnem megpuhultak, hozzáöntjük a megfőtt babot a főzővizével együtt. Jól kiforraljuk együtt. Most ízesítjük őrölt borssal és szükség szerinti sóval.

Oldalaskoszorú színes polentával

Csípős oldalas joghurtos burgonyával

kaloria 430 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.