Forrás: Pásztor Tünde

Oldalaskoszorú színes polentával

  1. Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a fűszereket, majd mozsárban finomra törjük. Összekeverjük fél dl étolajjal. Ezzel a pasztával bekenjük az oldalast, és legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap koszorúformára összetűzzük vagy kötjük, egy zsírral kikent tepsibe állítjuk, és 140 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük.
  2. Közben elkészítjük a puliszkát. Kevés sóval és a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt feltesszük a tejet főni, ha felforrt, beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve készre főzzük. A paprikákat apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket pici olívaolajjal krémesre turmixoljuk. Egy szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. A megfőtt puliszkát kétfelé osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a zöld fűszerpürét és a paprikakockákat, a másikba pedig a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát. Az előkészített forma aljába merjük az egyiket, a tetejére simítjuk a másik színt. Letakarjuk, hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és vastagabb szeletekre vágva adjuk az asztalra.

Csípős oldalas joghurtos burgonyával

Rántott puliszka babos szósszal

 

kaloria 840 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink