- Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a fűszereket, majd mozsárban finomra törjük. Összekeverjük fél dl étolajjal. Ezzel a pasztával bekenjük az oldalast, és legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap koszorúformára összetűzzük vagy kötjük, egy zsírral kikent tepsibe állítjuk, és 140 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a puliszkát. Kevés sóval és a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt feltesszük a tejet főni, ha felforrt, beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve készre főzzük. A paprikákat apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket pici olívaolajjal krémesre turmixoljuk. Egy szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. A megfőtt puliszkát kétfelé osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a zöld fűszerpürét és a paprikakockákat, a másikba pedig a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát. Az előkészített forma aljába merjük az egyiket, a tetejére simítjuk a másik színt. Letakarjuk, hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és vastagabb szeletekre vágva adjuk az asztalra.