Káposztás rakott burgonya

Káposztás rakott burgonya

Karikára vágjuk a héjában főtt, hámozott burgonyát meg a kolbászt. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát
zsírjára kiolvasztjuk. A pörcöt kiszedjük, félretesszük, a zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a felszeletelt káposztát, sóval, őrölt borssal,
pirospaprikával, zúzott fokhagymával, felszeletelt paradicsommal, apróra vágott kaporral ízesítjük. Felöntjük
vízzel, és lefedve kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Egy kivajazott tepsibe lerakjuk a burgonya felét, a kolbász felét, a káposzta felét, majd a műveletet még egyszer megismételjük. A burgonyasorokat sózzuk és borsozzuk, tejföllel meglocsoljuk. A maradék tejfölt a rakottas tetejére simítjuk. Forró sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

kaloria 640 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.