Karácsonyesti kacsagalantin
- A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára, és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk – azaz előbb bevágjuk a bőre alatt, s azután még egyszer –, így két szép, nagy szelet húst kapunk. Megsózzuk, megszórjuk a zselatin felével. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, és a tejszínt, a konyakot meg a tojást hozzáadva a botmixerrel pépesre keverjük. Beletesszük az apróra összevágott savanyú káposztát és a maradék zselatint. A kakukkfüvet lehúzzuk a száráról, az aszalt barackot kisebb darabokra vagdossuk, s ezeket is hozzáadjuk. Végül sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, s az egészet jól összekeverjük.
- A tölteléket elosztjuk a két kacsamellen, szépen rásimítjuk, és dupla alufóliába szorosan beletekerjük. Középmeleg sütőben – időnként megforgatva –, vízgőzben körülbelül 60 percig sütjük. Csak másnap, hidegen szeleteljük fel.
Rozmaringos göngyölt karaj
Pulyka melle jóasszony módra