Pulyka melle jóasszony módra

  1. A pulykamellet szalonnával megtűzdeljük, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, leöntjük forró zsírral, és a sütőben szép világosra sütjük. Félidőben mellé tesszük a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, így sütjük a pulykát puhára. Ezután a húst kiemeljük a serpenyőből (a gomba benne marad), és elkészítjük a mártást. A pecsenye zsírját leöntjük, csak az alján hagyunk benne egy kevés levet. Hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és feleresztjük a húslevessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és jól összekeverjük. A pulyka mellét lefejtjük a csontról, szépen felszeleteljük, majd a szeleteket visszahelyezzük a csontra, és melléöntjük a tejszínes gombamártást. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítjük. Pirított burgonyával és idénysalátával tálaljuk.

Túróval töltött roston sült pulykamell

Aszalt szilvás pulykamell tepsis sajtos krumplival

kaloria 550 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.