- Egy lábasban vizet forralunk. Ráteszünk egy fém keverőtálat (vagy egy kisebb lábast), úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. A keletkező gőzben felolvasztjuk a vajat a cukorral. Beletördeljük a csokit, kevergetve összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, kicsit kihűtjük, majd egyesével, fakanállal beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy kis tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a kakaóval, a vaníliás cukorral, a sütőporral meg az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Ezt a keveréket is hozzáöntjük a csokis-tojásos masszához, fakanállal összeforgatjuk.
- Egy kis tepsi aljába sütőpapírt fektetünk, beleöntjük a nyers tésztát, elsimítjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük: hurkapálcát vagy fogpiszkálót szúrunk a közepébe – akkor jó, ha még kicsit ragacsos (miközben kihűl, még szilárdul). Negyedórán át pihentetjük a tepsiben, utána rácsra borítjuk, s hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben összeállítjuk az öntetet: ismét vizet forralunk egy lábasban, ráteszünk egy keverőtálat. A gőzben összeolvasztjuk a feldarabolt tejkaramellákat a tejszínnel, majd beleforgatjuk a dióféléket.
- Három négyzetet vágunk a hideg süteményből: egy nagyot, egy közepeset és egy kicsit. Alulra tesszük a legnagyobbat, arra megy a középső, a tetejébe pedig a legkisebb. A tetejét dúsan meglocsoljuk a még folyékony, meleg öntettel. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot.
Hozzávalók
személyre