Kivajazzuk a kapcsos tortaformát. Kívülről két réteg alufóliába burkoljuk, hogy majd nehogy befolyjék a víz a sütés közben.
A kekszet késes betétű aprítógépben vagy egy zacskóban sodrófával morzsásítjuk. Összekeverjük az olvasztott vajjal. Egyenletesen elosztjuk a kivajazott forma aljában, jó alaposan lenyomkodjuk egy pohárral vagy egy kanál hátával.
Összeállítjuk a tölteléket: az összes hozzávalót jó alaposan összekeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A megtöltött tortaformát beleállítjuk egy magas falú tepsibe vagy más sütőedénybe, és annyi forró vizet öntünk köré, hogy a forma oldalfalának a feléig érjen. Betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe, és egy órán át sütjük. Akkor jó, ha még kicsit remeg a krém. A formát egy rácsra állítjuk, és itt hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Ha már lehűlt a torta, a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. Felforrósítjuk a forralt bort, majd feloldjuk benne a kifacsart zselatinlapot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ráöntjük a hideg sajtkrém tetejére. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon a zselé. Hagyjuk dermedni legalább hat órán át.
Tálalás előtt a marcipánmasszát porcukros deszkán kinyújtjuk, és csillagokat vágunk ki belőle. Díszítésképp rárakosgatjuk a forraltbor-zselé tetejére.