Karácsonyi diótorta

Hat tojás sárgáját és egynek a fehérjét a porcukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a darált diót, a zsemlemorzsát, a rumot és az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. Kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Amikor a diós tészta kihűlt, három lapba vágjuk.

A krémhez a diót a tejjel leforrázzuk, és ha kihűlt, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és az előzőleg habosra kikevert margarint. Betöltjük a lapokat úgy, hogy jusson a krémből az oldalára és a tetejére is.

Amikor a lapokat a krémmel megkentük, a torta oldalát darált dióval megszórjuk. Tejszínhabbal, apró színes cukorral, fél dióval díszítjük.

Diótorta szederrel

Diótorta mandarinkrémmel

Csokoládés diótorta

kaloria 410 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.