Forrás: Receptposta

Karácsonyi gomba

Rácz Károlyné (Túrkeve) egy kicsikkel készíthető, sütés nélküli édességet küldött. Kiskorában gyakran álltak neki az édesanyjával, később pedig a gyerekeivel és az unokáival. Minden karácsonykor az asztalra kerül. Jó mulatság a formázása, kellemes majszolnivaló egy teához vagy kávéhoz. Ráadásul ez a régi édesség glutén-, tej- és tojásmentes.

A SZÁRÁHOZ:

  1. Szár: összedolgozzuk a hozzávalókat, ebből lesz a gomba szára. Cseresznyénél kicsit nagyobb gömböket készítünk, hosszúkásra alakítjuk, a felső végét csúcsosra formázzuk. Tálcára rakjuk.

A GOMBAFEJHEZ:

  1. A gombafejek hozzávalóit összegyúrjuk, és megint akkora gömböket gyártunk belőle, mint az előbb. Tálcára rakjuk, és ceruza végével kis mélyedéseket nyomunk belé. Egy napig szekrény tetején szikkasztjuk. Másnap a gombaszárak hegyét tojásfehérjébe mártjuk, és rárakjuk a fejeket.

A MÁZHOZ:

  1. Megint hagyjuk kicsit szikkadni, utána bevonjuk a kalapkákat olvasztott csokival.

Gombaokosító – Laskagomba, az októberi csoda

kaloria 360 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.