Forrás: Petrovics György

Karácsonyi halparádé salátaágyon

  1. A halak elkészítése. A tőkehalat és a pontyot egyenlő nagyságú szeletekre vágom, és enyhén sós, babérleveles és citromos vízben puhára párolom. A lazacot a gyufaszálra vágott leveszöldséggel együtt szintén enyhén sós, citromos vízben párolom. Ha ezzel végeztem, a vegyes salátalevelekből elkészítem a salátaágyat, ráfektetem a megpuhult halfilészeleteket és a zöldségeket. A pritaminpaprikát vékony csíkokra vágom, és azt is a salátára szórom. Végül – tálalás előtt – az egészet leöntöm az előzőleg elkészített, lehűtött balzsamecetes salátaöntettel. Citromkarikával és friss kaporral díszítem.
  2. Az öntettel kezdem a munkát, ugyanis akkor igazán finom, ha előző nap már elkészítem, így az ízek összeérnek, mire a fogyasztásra kerül a sor. A feta sajtot és a pritaminpaprikát apró, kb. körömnagyságú kockákra vágom, a lilahagymát finomra szeletelem (használhatunk snidlinghagymát is, amiből elegendő 1 evőkanálnyi). Egy salátástálban összekeverem az olívaolajat a balzsamecettel, és a feta-hagyma-pritamin keverékét beleöntöm. Sózom, borsozom, a diót durvára vágom, és a salátaöntetbe szórom, majd egy kanállal az egészet óvatosan – hogy ne törjenek – összeforgatom. A kész öntetet hűtőszekrénybe teszem.

Francia hagymaleves ropogós hagymakazallal

 

kaloria 470 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink