Karácsonyi keksz

Habosra keverjük a puha vajat a mandulalikőrrel, a sóval, a vaníliás cukorral, az egész tojással és a 15 dkg cukorral. Fakanállal belekeverjük a 33 dkg lisztet és a citromhéjat. Ekkor még kicsit ragad a tészta. Átkaparjuk egy deszkára, és 2 dkg liszttel átgyúrjuk.

Pár perces pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tetszőleges figurákat vágunk ki belőle. Használhatunk hozzá sütipecsétet is, mivel nagyon jól megtartja a formáját. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, tetszés szerint díszíthetjük apró cukorkával, cukormatricával, porcukorral.

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi gomba

kaloria 180 CAL
ido 48 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink