Karalábé-krémleves zöldségkockákkal

Meghámozzuk a répát, a gyökeret és a zellert, apró kockára vágjuk, és a vajon roppanósra sütjük. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a meghámozott, felkockázott karalábét, és puhára pároljuk.

A végén hozzáadjuk a zöldség zsenge, összevágott leveleit is. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, felengedjük egy liter vízzel, öntünk rá két deci tejszínt, és készre főzzük. Közben ízlés szerint sóval ízesítjük. Ha levettük a tűzről, még forrón belekeverjük a reszelt sajtot. A roppanósra sütött zöldségekkel tálaljuk.

Pulykagombóc sóskamártással és vajas burgonyával

kaloria 240 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink