Karalábés zöldségragu pirított kukoricagaluskával

Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, beledobjuk a kockákra vágott sárgarépát, elkezdjük párolni. Ha már félig megpuhult, akkor dobjuk hozzá a meghámozott, szintén felkockázott karalábét, a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább dinszteljük. Ha már roppanósra puhult a karalábé is, akkor hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk, darálunk rá borsot. Összeforrósítjuk, és már le is vesszük a tűzhelyről.

Egy fazékba öntjük a tejet és a vizet. Beledobjuk a finomra felvágott fokhagymát és petrezselyem zöldjét, a felkarikázott hagymaszárat, sózzuk, és felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, gyorsan belekeverjük a kukoricalisztet. Visszarakjuk kis lángra, és folyamatos keverés mellett főzzük, míg össze nem áll a massza.

Lehúzzuk a tűzről, és olvasztott zsírba mártott kanállal beleszaggatjuk egy tepsibe. A tetejére locsolunk még egy kis zsírt, majd 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg jól meg nem pirul a teteje és az alja is.

Petrezselymes karalábéfőzelék sült oldalassal

 

kaloria 410 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink