Kaszinótojás

Kaszinótojás

  1. A keményre főtt, megtisztított tojásokat hosszában kettévágjuk. A tojássárgájákat óvatosan kiszedjük (vigyázva, hogy a fehérje ne sérüljön meg), majd a vajjal, a szardellapasztával és a tejföllel együtt áttörjük. Sóval, fehér borssal, kevés mustárral, apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, és simára keverjük.
  2. A kész tölteléket nyomózsákkal egyenletesen betöltjük a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a töltött tojásokat franciasaláta talapzatra ültetjük, és sűrű tartármártással bevonjuk. Tetejét tetszés szerint finomra vágott füstölt nyelvvel vagy sonkával szórjuk meg, és metélőhagymával vagy petrezselyem zöldjével díszítjük.

Franciasaláta

  1. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, kevés citromlevet csavarunk rájuk, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tartármártást, óvatosan összekeverjük, és tálalás előtt hűtőszekrényben, két-három órán keresztül érleljük.

Majonézes kukoricasaláta színes zöldségekkel

Klasszikus hidegtál a húsvéti retro lakomához

kaloria 490 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink