Forrás: Habik Erzsébet

Kávépuding karamellöntettel

  1. A lisztet a jó erős feketekávéval folytonos keverés közben sodó sűrűségű péppé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat meg a cukrot, és simára kavarjuk. Az egész tojásokat kikeverjük a 3 tojássárgájával, majd összedolgozzuk a langyosra hűlt kávékrémmel.
  2. 4 pudingformát kikenünk vajjal, és belekanalazzuk a masszát. A formákat tepsibe tesszük, ujjnyi magasan vizet öntünk alájuk, azután a pudingot a 160-170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 perc alatt kigőzöljük.
  3. A karamellöntethez egy lábasban felolvasztjuk a cukrot, majd aranyszínűre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, s együtt felforraljuk. Beleöntjük a tejet, végül az egészet kevergetve még egyszer felforraljuk. Az elkészült pudingot a formákból tányérokra borítjuk, és a karamellöntettel nyakon öntve tálaljuk.

Karamellás tejberizs

Sós karamellakrém

 

kaloria 280 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Habik Erzsébet

Ajánlataink