Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval meg a csokipasztillával (vagy a késsel feldarabolt fehér csokival). Gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a feldarabolt étcsokit.
Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük a kávét, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül pedig a tejfölt. Fakanállal eloszlatjuk a csokis-kávés vajban a száraz anyagokat. Nem szabad túlkeverni. Sütőpapírral kibélelünk egy hosszúkás sütőformát, belekanalazzuk a masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e a közepe.
A formában hagyjuk negyedórát hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Végül megolvasztjuk a fehér csokit, és becsíkozzuk vele a tetejét.