Forrás: Csonka Ilona

Kefires lángos tejföllel, sajttal vagy lecsóval

Belemorzsoljuk a langyos, kockacukorral édesített tejbe az élesztőt. Ha felfutott, összedagasztjuk a liszttel, a kefirrel meg a sóval. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges, kevés langyos vizet vagy lisztet adunk még hozzá. Legalább hat órán át pihentetjük a hűtő alsó polcán. A tészta hat napig használható. Felhasználásához olajos ujjakkal kiveszünk egy-egy lángosra való tésztát, körbeforgatva kinyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük (5-6 perc/lángos). A kész, forró lángost megkenjük fokhagymás tejföllel, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal vagy teszünk rá egy-egy adag házi lecsót.

Részelt lángos

Töltött lángos

kaloria 220 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink