Forrás: Pásztor Tünde

Kelkáposztában sült sonkás szűz

  1. Lehártyázzuk a szüzet, gyengéden megsózzuk (nem kell nagyon, mert a sonka úgyis sós). Kevés zsiradékon körbesütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni. Megszórjuk a finomra vágott zöld fűszerrel. Félig fedésben becsavarjuk a sonkaszeletekbe. Nagyon vékonyan felszeleteljük hosszában a répát, azzal is körbetekerjük.
  2. Sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk a kelleveleket, kivágjuk a középső vastag eret, és a megpuhult levelekbe tekerjük az előkészített húscsomagot.
  3. Kizsírozott tepsibe rakjuk, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kis pihentetés után vastagabb szeleteket vágunk belőle. Sült krumplival vagy burgonyapürével tálaljuk.

Sütőtökös spagetti pirított kelkáposztával

Újburgonyás kelkáposztaleves sonkával

 

kaloria 310 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink