Csíkokra vágjuk a kelkáposztát. Sós vizet forralunk egy csipet szódabikarbónával. Ha felforrt, beledobjuk az összevágott kelkáposztát, és ha újra felforrt a víz, már le is szűrjük. Egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni és langyosra hűlni.
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, a vöröshagymát finomra metéljük, a fokhagymát áttörjük. Keverőtálba tesszük a kihűlt kelt, hozzáadjuk a krumplit, a hagymát, a fokhagymát, az öt tojást, a lisztet. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
Nem túl bő zsiradékot hevítünk egy jó nagy, lehetőleg vastag talpú serpenyőben. A masszából kis lapos pogácsákat formázunk, és megsütjük mindkét oldalukat.
A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, pici sóval és borssal ízesítjük még, ezt kínáljuk a röszti mellé.