Kevert almás süti

Összekeverjük a vastag szeletekre vágott almát őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát. Tehetünk hozzá 1-2 evőkanál rumot vagy rumaromát.

A tésztához négy tojássárgáját habosra keverünk egy bögre (2 dl) cukorral, hozzáadunk 2 deci étolajat, 3 deci lisztet, 1 csomag sütőport, és végül a tojások felvert habját. Beleforgatjuk a fűszeres almát. Belesimítjuk egy zsírozott-lisztezett tepsibe.

A tetejére szórjuk a durvára vágott diót, és megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal leöntjük.

10 mákos sütemény, ahogy a nagyi csinálta

„Öreg” hagyma, és passzírozás – A jó halászlé titkai

kaloria 210 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink