Tészta
Két kört vágunk ki a felengedett, kinyújtott tésztából, méghozzá úgy, hogy az egyik átmérője körülbelül 3 centivel nagyobb legyen, mint a másiké. Sütőpapírt szabunk egy nagy tepsibe. Rátesszük a nagyobbik körlapot. Rákenjük a mandulakrémet úgy, hogy körben kétcentis perem szabadon maradjon. Ezt a részt megkenjük felvert tojással. Elhelyezzük valahol az aszalt szilvát. Rátesszük a másik körlapot, körben összenyomkodjuk, nehogy sütés közben kifolyjék a töltelék. A kerek sütemény tetejét is megkenjük a felvert tojással, majd késsel vagy villával cifra mintát karcolunk
bele. A közepébe lyukat fúrunk, hogy a sütés közben keletkező gőz ki tudjon jönni. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük.
Mnadulakrém
Először a mandulakrémet készítjük el. Habosra keverjük a vajat a cukorral meg a tojással. Vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Végül hozzádolgozzuk a darált mandulát és a lisztet.