Klasszikus krémes

Előkészítés: 40 perc Sütés: 8 perc Dermesztés: 4 óra

Kétfelé osztjuk a tésztát. Mindkét részt vékonyra kinyújtjuk. Egyesével ráfektetjük egy-egy vékonyan kizsírozott sütőlemezre, villával megszurkáljuk (hogy ne púposodjék fel sülés közben). 200 fokra felmelegített sütőben pár perc alatt halványbarnára sütjük. Ha kihűlt, az egyik lapot belefektetjük egy mélyebb tepsibe vagy egy szögletes kapcsos tortaformába, akkor jó, ha pontosan kitölti az adott formát. A másik lapot egy deszkára fektetjük, és négyzetekre vágjuk.

Elkészítjük a krémet. Először is négy deci tejet felforralunk a vaníliarúd kikapart magjaival és a felhasított hüvellyel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A sárgájákat összekeverjük a maradék cukorral, a liszttel, végül hozzávegyítjük a két deci hideg tejet. Gőz fölé rakjuk. A vaníliás tejet átszűrjük, és lassan hozzáöntjük a lisztes tojássárgájákhoz, együtt addig keverjük habverővel, míg szép sűrű krémünk nem lesz. Azonnal beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Ha kicsit hűlt, rásimítjuk a formában várakozó tésztára.

A tetejére sorakoztatjuk a felvágott felső lapot. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni. Végül vastagon megszórjuk porcukorral, és a felső tészta osztásai alapján felkockázzuk.

Banános krémes karamellszósszal

kaloria 220 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.