Klasszikus rakott káposzta

Klasszikus rakott káposzta

Felcsíkozzuk a szalonnát, és töpörtyűsre pirítjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, rátesszük, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, zúzott fokhagymát, és egy-két percig együtt dinszteljük. Levesszük a tűzről az edényt, adunk hozzá egy-két evőkanál őrölt pirospaprikát, sót, őrölt fekete borsot és köményt. Jól elkeverjük, majd elfelezzük. Az egyik felében megpároljuk a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találjuk, kicsit átmoshatjuk előtte). A másik feléhez hozzáadjuk a darált húst, a kicsi kockákra felvágott paprikát és paradicsomot, készre főzzük, majd hozzákeverjük a rizst. A káposztát is, a rizses húst is megkóstoljuk, ha szükséges, fűszerezzük. Egy nagy sütőedényt kibélelünk a párolt savanyú káposzta felével, elterítjük rajta a rizses húst, majd befedjük a maradék káposztával. Meglocsoljuk a tejföllel. Forró sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt összesütjük.

kaloria 800 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.