Forrás: Pásztor Tünde

Kolbászos lencseleves krumpligombóccal

  1. A gombócokhoz megmossuk a burgonyát, és héjastul félig megfőzzük. Átöblítjük a lencsét, sós, babérleveles vízben majdnem puhára főzzük. Közben a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Megfuttatjuk egy pici zsiradékon, rádobjuk a felkarikázott kolbászt, együtt pirítjuk. Meghintjük egy evőkanál liszttel, rátesszük a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, felöntjük 2-3 deci hideg vízzel, csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a forró lencséhez.
  2. Belerakjuk a meghámozott, kis kockákra vágott édesburgonyát is, és éppen forrásban tartva addig főzzük, amíg az édesburgonya is meg nem puhul. A burgonyát még forrón meghámozzuk, lereszeljük, és szétterítjük, hogy kihűljön. Ha már legfeljebb langyos, hozzákeverjük az egész tojást, az apróra vágott kaprot, és annyi lisztet, amennyit felvesz (2-3 evőkanálnyira lesz szükség). Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Sós vízben kifőzzük, ha feljött a víz tetejére, még 3-4 percig forraljuk, utána leszűrjük. Csak a tálalásnál keverjük a leveshez.

Csilis vöröslencse-leves

Szalonnás-kolbászos lencse

 

 

kaloria 290 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink