Bő, sós vízben egy nagy fazékban elkezdjük főzni a babot. Meghámozzuk a sárgarépát, a gyökeret és a hagymát, és az összeset viszonylag apró kockákra felvágjuk. Amikkor már kezd puhulni a bab, hozzáöntjük a felaprított zöldségeket. Beledobjuk a babérlevelet és az oregánót is.
Egy kisebb serpenyőben elkészítjük a fokhagymás rántást: két evőkanál zsírban világosra pirítjuk a lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, fél percig együtt sütjük. Levesszük a tűzről, ha már nem forró, csak langyos, hozzáöntjük a sűrű paradicsomlevet, átkeverjük. A kolbászt felkarikázzuk, és a saját zsírjában egy másik serpenyőben ropogósra sütjük. Beleöntjük a levesbe a paradicsomos rántást, hozzákeverjük a kolbászt, és egy-két percig csendesen forraljuk.