Kolbászos töltött csirke
Kívül-belül besózzuk a szárnyast, hagyjuk egy kicsit állni,
amíg összeállítjuk a tölteléket. Összekeverjük a darált húst
egy apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt köménnyel, pirospaprikával, borssal. Apró kockákra vágjuk a kolbász felét, belekeverjük a masszába. A csirke mellénél és a combjánál a bőrét óvatosan fellazítjuk, és betöltjük az összeállított keverékkel.
A maradék kolbászt hosszában félbevágjuk, a másik
vöröshagymát nagyobb cikkekre szabjuk, s mindezeket
betöltjük a csirke hasüregébe. Sütőedénybe tesszük, öntünk alá olajat, és 170-180 fokra felmelegített sütőben
fedés nélkül pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk
a saját levével.