Kölessaláta almával és naranccsal

Megmossuk a kölest, majd két és félszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük (nem főzzük szét, inkább kicsit roppanós maradjon). Kihűtjük.

Lereszeljük a narancsok héját. Kettőt meghámozunk, kifilézünk, a cikkeket felkockázzuk. Az almát negyedeljük, kiszedjük a csutkát, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. Az angol zellert megmossuk, leszárítjuk, felkarikázzuk. A római salátát falatnyi darabokra tépkedjük. Mindezt összeforgatjuk a kihűlt kölessel.

Végül a harmadik narancs levét kifacsarjuk, összekeverjük az olívaolajjal, pici sóval, és ízlés szerinti mennyiségű reszelt narancshéjjal. Közvetlenül tálalás előtt összeforgatjuk ezzel az öntettel.

Mákos-mandulás kölespuding

 

kaloria 210 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.