Tészta
A tésztához habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a tojások sárgájával, utána hozzáadjuk a fehérjékből vert habot meg a réteslisztet. Kizsírozott, meglisztezett tortaformában egymás után 8-9, késfoknyi vastag lapot sütünk belőle.
Krém
A krémhez összekeverünk 28 dkg puha vajat, 20 dkg olvasztott étcsokoládét és 4 szalmonella ellen kezelt tojássárgáját. 20 dkg kockacukrot vízbe mártunk, majd
kis lábasban hólyagosra főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a csokoládés krémhez. 14 dkg mogyorót sütőben megszárítunk, héját ledörzsöljük. Ledaráljuk, ezt is beledolgozzuk a csokis krémbe. Hideg helyen pihentetjük a felhasználásig.
Karamell réteg, összeállítás
Kirakjuk a pultra a megsült tésztakorongokat. 25 dkg porcukrot egy lábasban karamellé olvasztunk, majd, nagyon gyorsan dolgozva, vajas késsel vékonyan a lapokra kenjük. Most ezeket a cukros lapokat a csokis-mogyorós krémmel bevonjuk. A krémmel úgy kell
gazdálkodni, hogy jusson a torta oldalára és tetejére is. Egymás tetejére tesszük az összeset, kicsit lenyomtatjuk, hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Tálalás előtt megkenjük az oldalát és a tetejét a maradék krémmel. Az oldalát beszórjuk tört mandulagrillázzsal. A tetején hullámosra igazítjuk a krémet.