Forrás: O. Horváth György

Korhely hallé

Korhely hallé

Amilyen meglepően üdítő ízű ez az étel, olyan egyszerű,
csak egy kis türelem kell hozzá. A halat megtisztítottam
és a csontjai mellett lefejtettem a húst. Bőrös felével a vágódeszkára fektetve beirdaltam, majd kockákra vágtam.
Egy kis sóval és paprikával meghintettem, összeforgattam
és hidegre tettem pihenni.
Közben a hal fejét, farkát, csontvázát apróra kockázott
vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymákkal, babérral,
tárkonnyal, sóval, borssal, a citrom levével, a fél citrom
reszelt héjával meg annyi vízzel, hogy ellepje, feltettem
főni a bográcsban. Jó másfél óra múltán az egészet átszűrtem, mondhatni alaplevet készítettem. A bográcsba
visszaöntöttem a lét, beletettem a halkockákat, majd mikor
már forrt 10 percet, folyamatos kevergetés közben
felöntöttem a tejszínnel. Öt perc lassú melegítést követően
kész lett, ekkor kevertem hozzá a maréknyi, apróra
vágott petrezselymet.
Pirított barna kenyérrel ettük, fehérbort ittunk hozzá.

kaloria 540 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink