Forrás: Petrovics György

Körtés cékla sertéskaraj kísérettel

Körtés cékla sertéskaraj kísérettel

Ne rettenjenek vissza az étel neve hallatán, garantálom az ízek tökéletes harmóniáját! Az előkészületekkel kezdem, az a munkaigényesebb. A hagymát megtisztítom, és apró kockákra vágom. A gyömbért lereszelem. A körtét megmosom, megtisztítom, negyedelem, a magját eltávolítom, és egyenlő nagyságú cikkekre darabolom. A céklát meghámozom, lereszelem, enyhén sózom, majd állni hagyom. Ezek után kezdődhet a főzés! A cukrot kb. 3 dkg vajjal olvadásig keverem. Beleteszem a reszelt gyömbért, a borókabogyót, a mustármagot, a babérlevelet, és ezeket lassú tűzön megdinsztelem. Végül a finomra vágott hagymát is hozzáadom, és még kb. 5-6 percig együtt dinsztelem. Az előkészített körteszeleteket
enyhén sózom, borsozom, majd letakarva gyenge
lángon 3-4 percig párolom. A sertéskarajt sóval, borssal
fűszerezem, elősütöm, és a pecsenyeléből 2 evőkanálnyit félreteszek. A céklát lecsepegtetem, de a levét felfogom, és a félretett pecsenyelével, valamint a keményítővel együtt felforralom. Hozzáadom a maradék vajat, és simára keverem. Visszateszem a lébe a céklát, ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítek, hozzáadom a körtét, és az edényt időnként megmozgatva hagyom kicsit együtt főni – ez csupán néhány perc lassú tűzön. A sertéskarajt készre sütöm, és a körtés céklával tálalom, ízlés szerint
kevés szezámmaggal, petrezselyemmel díszítem.

kaloria 580 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink