Az étel különlegessége és alapja a kovászolt káposzta, melyet Bay Éva úgy készít, hogy a káposzta torzsáját kivágja, majd egy gőzölő edényben lassan átpárolja.
Külső, nagy leveleit lefejti, a közepét felaprítja, majd ezeket egy nagyobb üvegben a szokásos módon, fokhagymával, igen sok kaporral, egy szelet kenyérrel 3-4 nap alatt megkovászolja. A darált húst az egyik felaprított és olajon dinsztelt hagymával, szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, sok csomborral, 3/4-ig előpárolt rizzsel összedolgozza. A kovászolt káposzta leveleit ezzel a masszával megtölti a szokásos módon. Egy nagyobb tűzálló tálban a másik felaprított vöröshagymát is megdinszteli, erre ráteríti az apró káposztát, majd erre fekteti a töltötteket. Leönti a joghurttal, s kemencében, sütőben addig süti, míg kissé meg nem barnul a teteje.
Friss joghurttal, kenyérrel vagy anélkül is ehető, mert igen könnyű, egyáltalán nem zsíros étel.