Kriszta kókuszos hógurigája
- Nincs igazi tél úgy – ugyan kinek lesz kedve májusban hólabdázni?! –, hogy ezeket az édes „gurigákat” ne süssük meg Kriszta barátnőm receptje szerint, s egy jó társasággal ne faljuk fel rögtön az egészet! A porcukorral habosra keverem a tojássárgáját, fokozatosan belekanalazok 7 evőkanál forró vizet, és elkeverem. Apránként hozzáadogatom a lisztet, a kakaót, a sütőport, jól összedolgozom, végül hozzákeverem – óvatosan, hogy ne törjön – a tojások felvert kemény habját. Két egyforma tepsit vajazott, lisztezett fóliával kibélelek, a masszát megfelezem, a tepsikbe öntöm, és előmelegített sütőben, 180 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) kb. 30 percig sütöm. Ha kész, a tepsiben hagyom kihűlni, ügyelve arra, hogy ne érje hirtelen hideg levegő.
Krém
- Míg sül a tészta, elkészítem a krémet. 5 dkg lisztet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojással és 3 dl tejjel simára keverek, sűrű péppé főzöm, majd hagyom hűlni. Közben a vajat habosra keverem a porcukorral,
majd a kihűlt pépet belekanalazom, és habosra keverem. A tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrok ki, megkenem a krémmel, kettőt-kettőt összeragasztok, az oldalát megkenem krémmel, és meghempergetem a kókuszreszelékben.