Hófúvás

Hófúvás

  1. Egy tűzálló tálat kirakunk babapiskótával. Egy fém keverőtálban összekeverjük a bort, a cukrot, a tojások sárgáját, a keményítőt, a tejszínt és a rumot vagy a konyakot. Vízgőz felett kevergetve besűrítjük. Levesszük a gőzről, és tovább keverve kicsit kihűtjük. Ráöntjük a krémet a babapiskótákra, és lefedjük, és hagyjuk állni tíz percig. A tojásfehérjékből a csipet sóval kemény habot verünk, kanalanként adagolva hozzá három kanál cukrot. A krém tetejére csúcsokat formázva áttoljuk a tojáshabot. A hab tetejét megszórjuk a mandulalapkákkal és a maradék egy evőkanál cukorral, és 250 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk a sütemény tetejét.

Havas háztető

Havas házikó

Gomba juhász módra

kaloria 360 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink