Meghámozzuk a burgonyát, hosszában négy cikkre vágjuk. A cikkeket keresztben 2-3 mm vastag szeletkékre vágjuk. Megpucoljuk a hagymát, és nagyon apró kockákra vágjuk. Rátesszük 2-3 evőkanálnyi zsiradékra, sózzuk, és kevergetve üvegesre sütjük.
Levesszük a tűzhelyről, hozzákeverünk egy kávéskanálnyi őrölt pirospaprikát. Rádobjuk a krumplit. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Visszarakjuk a tűzhelyre, puhára főzzük, közben beledobjuk a babérlevelet, és ízlés szerint sózzuk. Figyelünk arra, hogy ne főzzük túl a burgonyát. Két evőkanál lisztet csomómentesre keverünk kevés hideg vízzel, hozzáöntjük a főzelékhez, és pár percig együtt forraljuk kis lángon. Végül kidobjuk belőle a babérlevelet, és hozzáforgatjuk a tejfölt.
Tálaljunk mellé fasírtot!