Forrás: Kezdőknek könnyedén

Krumplifőzelék

  1. Meghámozzuk a burgonyát, hosszában négy cikkre vágjuk. A cikkeket keresztben 2-3 mm vastag szeletkékre vágjuk. Megpucoljuk a hagymát, és nagyon apró kockákra vágjuk. Rátesszük 2-3 evőkanálnyi zsiradékra, sózzuk, és kevergetve üvegesre sütjük. Levesszük a tűzhelyről, hozzákeverünk egy kávéskanálnyi őrölt pirospaprikát. Rádobjuk a krumplit. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Visszarakjuk a tűzhelyre, puhára főzzük, közben beledobjuk a babérlevelet, és ízlés szerint sózzuk. Figyelünk arra, hogy ne főzzük túl a burgonyát. Két evőkanál lisztet csomómentesre keverünk kevés hideg vízzel, hozzáöntjük a főzelékhez, és pár percig együtt forraljuk kis lángon. Végül kidobjuk belőle a babérlevelet, és hozzáforgatjuk a tejfölt.

Tálaljunk mellé fasírtot!

Feltétek főzelékhez! Próbálja ki őket!

Karalábéfőzelék karalábélevélbe csavart vagdalt hússal

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Kezdőknek könnyedén
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.