Héjastul megfőzzük a krumplit. Még tűzforrón egy villa segítségével meghámozzuk, és rögtön összetörjük. Kiterítve hagyjuk, hogy kigőzölődjék.
Közben előkészítjük a töltelékeket. A gyökérzöldségeket meghámozzuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk vagy reszeljük, majd kevés libazsíron roppanósra sütjük. A tejfölt összekeverjük egy gerezd zúzott fokhagymával, pici darált borssal, sóval.
Ha a krumpli már teljesen kihűlt, sózzuk, és keverünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy formázható, lágy tésztánk legyen. Henger alakra formázzuk. Ötcentis darabokat vágunk belőle, és deszkán palacsinta méretű korongokat nyújtunk belőle.
Régen a sparhelt platniján sütötték, ennek híján száraz serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Még forrón megkenjük libazsírral. Erre jön a fokhagymás, fűszeres tejföl, majd a megsütött zöldségek. Félbehajtjuk, és azonnal kínáljuk.