Krumplis bere

Krumplis bere

Meghámozunk, és karikára vágunk körülbelül egy kg burgonyát. Egy közepes vagy nagy tepsit gazdagon kiolajozunk, egymás mellé belehelyezzük a krumpliszeleteket. Megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk. A lisztből, a tejből, a tojásból palacsintatésztát keverünk (körülbelül kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományos palacsinta tésztája). Öntünk hozzá olajat is, kicsit bővebben, mint a megszokott palacsinta esetében. Ízlés szerint sózzuk. A keveréket a tepsiben váró burgonyaszeletekre öntjük. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága nagyjából azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától. Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Enyhén sózott tejföllel megkenve nagyon finom. Frissen ropogós, de kihűlve is élvezetes és laktató.

kaloria 360 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink