Krumplis bere a Vajdaságból

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 40 perc – Veszek 4-5 nagyobb krumplit, elsősorban inkább szétfövő fajta legyen, de a másik is jó. Vékonyan kizsírozok egy közepes tepsit, a krumplit körülbelül 5 mm vastag szeletekre vágom, amiket egymás mellé lerakok a tepsibe. Sózom-borsozom, és ízlés szerint egy-két gerezd fokhagymát áttörök, azt is rászórom egyenletesen. 20-25 dkg húsos füstölt sonkát vagy húsos szalonnát apró kis kockákra vágok, és a krumplira szórom. Sűrű palacsintatésztát kavarok 2 tojásból, 20 dkg lisztből és 2 dl tejből. Belereszelek 30 dkg gyenge főzőtököt vagy cukkinit, sózom, és ráöntöm a krumplira. Az a tökéletes, ha a krumpli és a tészta körülbelül azonos vastagságú. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Akkor jó, ha a tepsi szélétől elválik, és a teteje szép barna. Melegen kockákra szeletelem. Tejfölt adok mellé.

kaloria 360 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.