ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 1,5 óra – SÜTÉS: 12 perc –
Felfuttatjuk az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, egy púpos evőkanál zsírt, ráöntjük a felhabosodott kovászt, valamint a maradék langyos tejet, és közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, adhatunk még hozzá kevés langyos vizet vagy egy pici lisztet.
A kidagasztott tésztát négy egyforma cipóra osztjuk. Letakarjuk, meleg helyen egy órát kelesztjük. Egyesével kör alakra kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott zsírral, majd nyolc cikkre vágjuk. A szélesebbik oldalával kezdve mindegyiket kiflivé csavarjuk.
Kizsírozunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy nagy sütőlemezt, rátesszük a kifliket úgy, hogy jócskán maradjon hely közöttük, mert még nőni fognak. Ismét hagyjuk félórát kelni. Utána felvert tojással lekenjük, meghintjük durva szemű sóval, és 200 fokra előmelegített sütőben szűk negyedóra alatt megsütjük.