Forrás: Pásztor Tünde

Kukoricás marhatokány

Kukoricás marhatokány

  1. Félbevágjuk a hagymákat, vékonyan felszeleteljük, és megdinszteljük a zsiradékon. Ráöntjük a paradicsompürét,
    összepirítjuk.
  2. Vékony csíkokra szeljük a marhahúst, rátesszük a paradicsomos alapra. Hozzárakjuk a zúzott
    fokhagymát, sózzuk-borsozzuk. Kevés vizet öntünk alá, beledobjuk a babérlevelet, elkezdjük párolni, időnként
    pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  3. Ha már puha a hús, beleszórjuk a csőről levágott kukoricát meg a kis kockákra vágott kápia paprikát, és már csak addig főzzük, míg megpuhulnak a kukoricaszemek. Magában is nagyon finom, de adhatunk hozzá párolt rizst, főtt tésztát vagy nokedlit is.

Zöldséges lecsó zöldbabbal és tökkel

kaloria 350 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink