Kukoricás túrós

Kukoricás túrós

A tésztához a kukoricalisztet összekeverjük a liszttel, a
margarinnal meg két tojással. Egy csipet sóval ízesítjük,
majd belemorzsoljuk az élesztőt is. A porcukrot feloldjuk
a kefirben, a tésztához öntjük, és az egészet összegyúrjuk.
Kétfelé osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként téglalap
alakúvá nyújtjuk.

Töltelék

A töltelékhez az áttört tehéntúrót kikeverjük a tojások
sárgájával, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a finomra
vágott kaprot meg egy pici sót. Végül lazán belekeverjük
a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tölteléket a kinyújtott tésztára kenjük, a lapokat felcsavarjuk,
mint a bejglit, és kivajazott, lisztezett tepsire fektetjük. A tekercsek tetejét megkenjük egy tojás és egy evőkanál tejföl keverékével, azután 30 percig hagyjuk pihenni.
Ekkor újra megkenjük a tésztát, és forró, 200 fokra
előmelegített sütőbe tesszük. Néhány perc múlva mérsékeljük a tüzet, és a túrós tekercset közepes lángon, kb.30 perc alatt szép pirosra sütjük.

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.