Lajcsi szelet

Tészta

Gőz felett, folyamatosan keverve összeolvasztjuk a vajat, a két egész tojást, a mézet, a cukrot és a kakaóport. Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával,
belegyúrjuk az összeolvasztott cukros-mézes-kakaós vajat. Mérleg segítségével három egyforma cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán egyesével vékonyra kinyújtjuk, végül 180 fokos sütőben, tepsi hátán gyorsan megsütjük. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.

Krém

Megfőzzük a kétféle pudingot – hogy jó sűrű legyen, csak 3-3 dl tejjel zacskónként. Elektromos habverővel kikeverjük a puha vajat a porcukorral, majd igazságosan elosztjuk a kétféle hideg pudingban. Az alsó lapot megkenjük a vaníliás krémmel, rátesszük a középső lapot, erre jön a puncsos krém. A tetejére gyengéden rányomjuk a felső tésztalapot. Csokoládémázzal bevonjuk a tetejét. Pár órás állás után hosszúkás szeletekre vágjuk.

kaloria 250 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.