A hús ízesítésével kezdjük az étel elkészítését. Összekeverjük a fűszereket, és alaposan bedörzsöljük vele a tarját. Egy órán át hideg helyen pihentetjük.
Egy kisebb tepsibe beletesszük a zsírt, belefektetjük a pácolt sertéshúst. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, köré szórjuk. Öntünk alá egy kevés vizet. A tetejére egy sütőpapírt terítünk, majd az egészet alufóliával lezárjuk. 130 fokos sütőbe tesszük, és 2-2,5 órán át sütjük.
Ha készen van, kiszedjük, melegen tartjuk a tálalásig. A tepsiben maradt pecsenyelevet botmixerrel pürésítjük. Ezt adjuk majd mártásként a hús és a rétes mellé.
Amíg sül a hús, elkészítjük a rétest. Apróra vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon megdinszteljük. Rátesszük a szintén kicsire vágott paprikákat, cukkinit, és elkezdjük pirítani. Ha már ezek összeestek, akkor adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, és nagy lángon rotyogtatva jó sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. A kaprot felvágjuk, azt is belekeverjük. Felverjük a két tojást, ráütjük a lecsóra, pár percig sütjük, hogy megsüljön. Hagyjuk kihűlni.
Kiterítjük a réteslapokat több rétegben, megkenjük a tejföllel. Belekanalazzuk a tojásos lecsót. Felcsavarjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt vastag szeletekre vágjuk a húst és a rétest, és mellé kínáljuk a pecsenyeléből készített mártást.