Sonkás-babos tarja sörrel

Kevés zsiradékon megdinszteljük az összevágott vöröshagymát, rárakjuk a kis kockákra vágott sonkát, megfuttatjuk. Hozzáadjuk a leszűrt, átmosott babot, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, jól összerotyogtatjuk (kis lángon legalább negyedórát). Végül meghintjük egy evőkanál liszttel, jól átkeverjük, és azzal is főzzük még pár percig, közben kevergetjük, nehogy leégjen.

A tarjaszeleteket nagyon kicsit kiveregetjük, besózzuk. Mindegyiknek a felére rakunk bőven a töltelékből, majd ráhajtjuk a másik felét. Kézzel összefogva megforgatjuk paprikás lisztben, és lerakjuk egy kizsírozott tepsibe. Ráöntjük a sört, lefedjük a sütőedényt, és 180 fokon 1 órát sütjük. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk.

TRÜKK

Ha marad a babos töltelékből, akkor azt kanalazzuk a töltött húsok közé, akár sütés előtt, akár sütés után.

Fokhagymás, tejfölös tarja tepsiben sütve

kaloria 540 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.