Forrás: Pásztor Tünde

Lecsós ponty sajtos, hagymás búzakörettel

Bevagdossuk a halat a bőrénél. Besózzuk. Egy sütőtálat kikenünk zsiradékkal. Meghámozzuk a hagymát, a paprika csutkáját kiszedjük. Az összes zöldséget nagyobb darabokra vágjuk. Beleszórjuk az előkészített sütőtálba. Megsózzuk, közé rakjuk a haldarabokat meg a feldarabolt sonkát. A tetejét megpöttyözzük egy kis tejföllel. Fedőt teszünk rá, és forró sütőben 30-40 percig sütjük. Levesszük a fedelét, és ha nem pirult volna meg eléggé, magasabb hőmérsékleten még kicsit sütjük.

Közben megmossuk a búzát, és bő, sós vízben megfőzzük. A vajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát. Rádobjuk a leszűrt főtt búzát, a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Sózzuk, hozzákeverjük a centis kockára felvágott sajtot, és átforgatjuk, de már nem sütjük (az étel melegétől fog ráolvadni a sajt).

Római tálban sült lecsós tarja

Karfiolos lecsó gombával

kaloria 700 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink