Leveshús almás tormával

Leveshús almás tormával

A megtisztított, darabokra vágott gyökérzöldségeket a hagymával, a fokhagymával meg a babérlevéllel együtt fazékba rakjuk. Felöntjük körülbelül 3 liter vízzel, sóval meg szemes borssal ízesítjük, és gyenge tűzön, fedő nélkül körülbelül 3 órán át főzzük benne a húst. Közben időről időre lemerjük róla a keletkezett habot. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és tovább főzzük, amíg a krumpli is megpuhul.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. A citromlével és a cukorral együtt gyenge tűzön puhára főzzük, majd pürévé törjük.
Megtisztítjuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük a tormát. Azonnal az almapürébe forgatjuk, majd sóval ízesítjük. A húst a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágjuk, kevés levessel meglocsoljuk, majd az almás tormával, valamint a levesben főtt krumplival tálaljuk.

kaloria 500 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink