Libamell vörösboros-fügés párolt káposztával, burgonyás-parajos rétessel

Libamell

libamellet megsózzuk, majoránnával bedörzsöljük, azután a bőrös felével kezdve egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Áttesszük egy tepsibe, rácikkezzük az almát meg a vöröshagymát, kevés vizet öntünk alá, s a 160-170 fokos sütőben megsütjük. Ha vastag a libamell, alufóliával betakarhatjuk, hogy könnyebben átsüljön. Eltávolítjuk a fóliát, megfordítjuk, úgy sütjük készre.

Rétes

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, tejszín és vaj hozzáadásával burgonyapürét készítünk. A parajt vajon megfonnyasztjuk, azután a pürébe keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A réteslapokat nedvesített konyharuhára helyezzük, ecsettel megvajazzuk. Rátesszük a következő réteget, és így járunk el, amíg el nem fogy a réteslapunk. 12 db négyzetre felvágjuk, és forró sütőben (200 °C) készre sütjük (2-3 perc alatt).

Káposzta

A káposztát és a hagymát felszeleteljük, olajon pirítani kezdjük. Ízesítjük sóval, cukorral, őrölt köménnyel és ecettel. Mielőtt elkészül, hozzáadjuk a félbevágott fügét meg a vörösbort, összeforgatjuk és készre pirítjuk.
A tányérokra egy evőkanál parajos burgonyapürét helyezünk, ráteszünk egy réteslapkockát, majd újabb adag püré és újabb darab réteslap következik. Mellé tálaljuk a felszeletelt libamellet meg a káposztát. Félbevágott fügével díszítjük, saját pecsenyezsírjával fényezzük.

kaloria 990 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink